Thatcher idealer lever videre i Ryanair

Mandag kom nyheten om at Maggie Thatcher var død. Etter avsløringene siste uka om Ryanair må det være hyggelig for jernladyens tilhengere at hennes idealer lever i beste velgående i lavprisgiganten Ryanair.

Bilde 303Flere av de ansatte har nå valgt å stå fram med sine historier om hvordan det er å være ansatt hos Ryanair. Selv om det minner mer om et mareritt enn om virkeligheten er det dessverre nettopp virkelighet det de ansatte forteller. I Ryanair blir de ansatte betalt bare for de timene de er i luften. For- og etterarbeid, forsinkelser og innstilte avganger som gjør at man må holde seg på bakken, blir ikke betalt. De får heller ikke lønn når de er syke. At et selskap som har base i Norge skal kunne operere så til de grader uavhengig av norsk lovgivning skal ikke være mulig.

Det er helt tydelig at Ryanair godt vet at det er slavekontrakter de ansatte blir tilbudt når selskapets pålegg om absolutt taushetsplikt er kombinert med klar beskjed om mulig erstatningssøksmål.

Nå står tidligere Ryanair-flyvertinne Alessandra Cocca, sammen med Parat, i front for å ta et oppgjør med Ryanairs behandling av kabinansatte. SV skal stå sammen med dem. Slik kan ikke et selskap oppføre seg mot sine ansatte, og alle lover og regler skal følges, også de som Ryanair ikke ser ut til å like.

Anne Lise Fredlund
Faglig leder, Oppland SV
2. kandidat

Legg igjen en kommentar