SV svikter ALDRI Lofoten, Vesterålen og Senja!

Oljefritt-Lofoten-Vesteralen-og-Senja_c3
APs programkomité vil ha oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. I SV står vi fast på vårt nei. Denne kampen har SV vunnet to ganger før. Vi gir oss ikke og skal vinne kampen igjen og sørge for at AP tar til vettet.

Klimatrusselen er vår tids største miljøutfordring. Vi må sette grenser for oljeindustrien og i stedet investere mer i det Norge skal leve av i framtida. Dersom vi skal nå klimamålene må vi la noe av oljen og gassen bli liggende. Da er det en klok politikk ikke å sette i gang oljeaktivitet i et av de mest sårbare og verdifulle naturområdene vi har.

En samla miljøbevegelse er enige med SV om at vi ikke kan starte oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Lofoten er gyteområdet for den siste store torskestammen og vi finner noen av de største europeiske koloniene av sjøfugl her. Konsekvensene av en oljeulykke i disse områdene er vil være enorme for fisk og sjøfugl. Potensialet for å skape nye arbeidsplasser innenfor fiskeri og reiseliv er også større enn å starte med oljeaktivitet.

Den kunnskapsinnhentingen som OED nå holder på med har styrket SVs argumenter. Å åpne for oljeboring utenfor Lofoten, Senja og Vesterålen er å spille russisk rulett med både fiskeribestanden og fiskerinæringa. SV vil heller skape nye miljøvennlige arbeidsplasser knyttet til miljøteknologi og fornybare ressurser og støtte det lokale næringslivet innenfor fiskeri og reiseliv.

Hensynet til både natur, klima og næringsutvikling tilsier et fortsatt nei til oljeboring. Vi vet at vi har veldig mange mennesker bak oss, både i regionen det er snakk om og i landet for øvrig. Vi er klare for en ny mobilisering for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Anne Lise Fredlund
2. kandidat, Oppland SV

Legg igjen en kommentar