Fagforbundets streik i private sykehjem

Oppland SV støtter Fagforbundet sine medlemmer ved private sykehjem som har streika i lang tid med krav om samme tjenestepensjon som de har ved offentlige sykehjem.

Streiken har vart så lenge fordi NHO nekter å forhandle om tjenestepensjon for de ansatte på private sykehjem, til tross for at det er vanlig å ha slike bestemmelser om tjenestepensjon i mange andre tariffavtaler.

Samtidig kan vi lese i avisene at Oslos byråd har starta konkurranseutsetting av åtte nye sykehjem. SV er bekymra for denne utviklinga som NHO og høgrekreftene står bak.

Den pågående streiken viser tydelig av konkurranseutsetting av sykehjemmene rammer de ansatte gjennom dårligere lønns- og pensjonsvilkår. Skal vi få mange nok helsefagarbeidere som trengs for å få en god eldreomsorg i fremtiden, så må vi sørge for at disse omsorgsjobbene blir mer attraktive, -ikke dårligere slik NHO legger opp til.

SV stiller seg derfor solidarisk med Fagforbundet og en samlet fagbevegelse, og vi gir sterk støtte til de streikende når Fagforbundet nå har sett seg nødt til å varsle sympatistreik for inntil 160 000 medlemmer i kommunal sektor fra tirsdag 18. september.

Anne Lise Fredlund
Oppland SV, nestleder og faglig leder

Hans Olav Lahlum
Oppland SV, leder

Aksel Hagen
SV, Stortingsrepresentant

Legg igjen en kommentar