Full støtte til de streikende!

Nå må staten og Rigmor Aaserud (AP) ta ansvar for å komme med et skikkelig tilbud som sikrer arbeidstakersiden lik lønnsvekst som i privat sektor. Vi trenger fortsatt penger til likelønn og prioritering av de store kvinnedominerte gruppene i offentlig sektor.

Dette er en streik som er utløst av staten og ansvaret ligger hos Fornyings- og adminstrasjonsdepartemenet med Rigmor Aaserud i spissen. Når tilbudet som er gitt ligger under frontfaget bør det ikke overraske noen at det blir konflikt.


Det er alvorlig at statens forhandlere har møtt nøkterne arbeidstakerkrav med uakseptable motkrav og nei til bedre rettigheter for innleide vikarer. I privat sektor ble dette løst og er nå en realitet i nesten hele sektoren. Det er håpløst at nettopp staten under en rød-grønn regjering sier nei til et slik krav.

Velferdssamfunnet, og den norske samfunnsmodellen, er avhengig av å rekruttere motiverte og dedikerte ansatte til utfordrende jobber og tjenester. Dette er blant annet barnehageansatte, lærere, renholdere, helsefagarbeidere, sykepleiere, renovatører og mange flere viktige yrkesgrupper. Uten disse går ikke velferdssamfunnet rundt og disse fortjener lik lønnsvekst som privat sektor. Lik lønnsvekst er viktig for å hindre økte forskjeller i Norge. Det skal ikke være slik at lommeboka blir smalere fordi jobben din er i kommunen eller staten.

Så, Rigmor, frem med penga. Det er en selvfølge at offentlig sektor i det minste skal følge frontfagene.

Anne Lise Fredlund
Faglig leder, Oppland SV

Legg igjen en kommentar